Pasta kanapkowa to świetne smarowidło, idealne na kanapkę i nie tylko. Świetnie smakuje na świeżym pieczywie, ale równie dobrze możemy zaserwować ją na waflach ryżowych czy krakersach.
Przepisów i pomysłów na domowe pasty kanapkowe jest naprawdę mnóstwo. Można je przygotować, łącząc ze sobą najróżniejsze składniki, te bardziej znane, ale i te mniej popularne. Dzięki temu pasty kanapkowe mają tak różnorodne smaki i kolory.
W tym wpisie zebraliśmy dla Was najciekawsze przepisy na domowe pasty kanapkowe. Staraliśmy się postawić na różnorodność smaków, tak by każdy z Was znalazł coś dla siebie.
1. Zielona pasta kanapkowa
2. Kanapkowa pasta z jajek
3. Pasta z suszonych pomidorów
4. Pasta z makreli
5. Pasta do chleba z pieczarek i jajek
6. Hummus
1 2