Grzyby marynowane to jeden z przysmaków naszej, polskiej kuchni. Jesień, to idealna pora na przygotowanie tego typu przetworów, ponieważ w lasach można znaleźć wiele pięknych i pysznych grzybów. Do marynowania najlepsze będą świeżo zebrane grzyby takie jak: rydze, maślaki, borowiki, podgrzybki czy opieńki. Możemy również zamarynować pieczarki, które są łatwo dostępne w marketach.
W dzisiejszym wpisie zgromadziliśmy dla Was top 10 najlepszych przepisów na pyszne grzyby marynowane. Jeśli chodzi o samą marynatę, można wykonać ją w wielu różnych wersjach, na słono, słodko, kwaśno czy też ostro. A Wy, która wersję wybierzecie?
1. Grzyby w „pomidorach”
2. Grzyby marynowane w occie
3. Pieczarki marynowane
4. Podgrzybki marynowane w zalewie octowej
5. Grzyby marynowane w occie z cebulą i marchewką
1 2
1 2