Grzyby Marynowane: TOP 10 Najlepszych Przepisów na Pyszną Marynatę do Grzybów






Grzyby marynowane to jeden z przysmaków naszej, polskiej kuchni. Jesień, to idealna pora na przygotowanie tego typu przetworów, ponieważ w lasach można znaleźć wiele pięknych i pysznych grzybów. Do marynowania najlepsze będą świeżo zebrane grzyby takie jak: rydze, maślaki, borowiki, podgrzybki czy opieńki. Możemy również zamarynować pieczarki, które są łatwo dostępne w marketach.

W dzisiejszym wpisie zgromadziliśmy dla Was top 10 najlepszych przepisów na pyszne grzyby marynowane. Jeśli chodzi o samą marynatę, można wykonać ją w wielu różnych wersjach, na słono, słodko, kwaśno czy też ostro. A Wy, która wersję wybierzecie?

1. Grzyby w „pomidorach”

Przepis na: smaker



2. Grzyby marynowane w occie

Przepis na: ksiega-smaku

3. Pieczarki marynowane

Przepis na: smaker

4. Podgrzybki marynowane w zalewie octowej

Przepis na: smaker

5. Grzyby marynowane w occie z cebulą i marchewką

Przepis na: beszamel



Dodaj komentarz

6 − 3 =