Przepis na Domowe Pieguski – Kruche Ciasteczka z Czekoladą






Domowe pieguski z kawałkami czekolady i orzechów to bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasteczka, które posmakują każdemu z Was! Będą świetną alternatywą dla ciastek, które zazwyczaj kupujemy w sklepie. Świetnie sprawdzą się jako słodka przekąska w ciągu dnia!



Składniki:

  • 160 g masła,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 0,5 szklanki cukru trzcinowego,
  • 2 szklanki mąki pełnoziarnistej,
  • 150 g czekolady,
  • 50 g orzechów,

Przygotowanie:

Masło z cukrem i jajkiem ucieramy na gładką masę, po czym dodajemy wcześniej pokrojone kawałki czekolady i orzechów. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, wszystko dokładnie mieszając. Uformowane ciasteczka kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 160 stopniach przez około 20 minut.



Dodaj komentarz

3 + 10 =