Cebularze to nic innego jak pszenny placek pokryty pokrojoną w kostkę cebulą. Cebularze są bardzo popularne w całej Polsce, jednak najbardziej w województwie lubelskim. Gruba i chrupiąca skórka, złocisty kolor oraz wspaniały zapach to najcudowniejsze cechy tych wypieków. Najlepsze cebularze to te, wyciągnięte prosto z pieca.
W dzisiejszym wpisie zebraliśmy dla Was 10 najlepszych przepisów na domowe cebulaki, które z pewnością Wam posmakują. Są tak pyszne, że ciężko im się oprzeć.
1. Cebulaki z papryką i pomidorem
![](https://damusia.pl/wp-content/uploads/2020/01/1-8.jpg)
2. Cebularze – mini pizze z cebulą i serem
![](https://damusia.pl/wp-content/uploads/2020/01/2-7.jpg)
3. Przepis na orkiszowe cebularze
![](https://damusia.pl/wp-content/uploads/2020/01/3-8-1024x804.jpg)
4. Cebularze z makiem i tuńczykiem
![](https://damusia.pl/wp-content/uploads/2020/01/4-7.jpg)
5. Cebularze z makiem
![](https://damusia.pl/wp-content/uploads/2020/01/5-7.jpg)
1 2